صينية المسقعة والخرشوف باللحم المفروم ( بالصور )
*1 كجم باذنجان صغير فى الحجم
*1/2 كجم لحم مفروم
*1 بصلة متوسطة مقطعة أنصاف ترنشات (حلقات)
*2 فص ثوم مفرومين أو مقطعين ترنشات كما تحبين
*1 بطاطس متوسطة مقطعة ترنشات رفيعة(لتغطية قاع الصينية)
*2 طماطم كبيرة معصورة
*1 ملعقة كبيرة معجون طماطم
*1/2 ملعقة شاى ممسوحة من كل من:
فلفل اسود, كارى, كزبرة جافة, زنجبيل
*1/4 ملعقة شاى ممسوحة شطة( حسب الرغبة)
*القليل من القرفة
*ملح حسب الذوق
عن نفسي قمت بعمل 8 وحدات خرشوف مع الباذنجان بناءً , كما كان عندى بضع وحدات بطاطس صغيرة أضفتها للصينية
البصل+ اللحم المفروم+ ملح وفلفل اسود تبعًا للرغبة وعلى النار واتركيها تتعصج
هذه الصورة تم تصغيرها . إضغط على هذا الشريط لرؤية الصورة بحجمها الطبيعي . أبعاد الصورة الأصلية 675x600 .
أثناء
ذلك، جهزى بعض الماء فى صينية وضعى فوقها مصفاة مصفوف فيها وحدات
الباذنجان المغسولة مقطوعة الأعناق واسلقيها نصف سلق على البخار
هذه الصورة تم تصغيرها . إضغط على هذا الشريط لرؤية الصورة بحجمها الطبيعي . أبعاد الصورة الأصلية 1558x1599 .
هذه الصورة مصغره ... نقره على هذا الشريط لعرض الصوره بالمقاس الحقيقي ... المقاس الحقيقي 1558x1599 . |
دا شكل الباذنجان بعد السلق
هذه الصورة تم تصغيرها . إضغط على هذا الشريط لرؤية الصورة بحجمها الطبيعي . أبعاد الصورة الأصلية 667x600 .
واضح بالطبع ذبوله من أثر السلق
جهزى
الصلصة بوضع الطماطم المعصورة+ معجون الطماطم+ الثوم+ البهارات(أنصاف
ملاعق الشاى المذكورة فى المقادير)+ الشطة( إذا حبيتى طبعًا)+ القرفة
وارفعيها على نار هادئة واضبطى الملح
هذه الصورة تم تصغيرها . إضغط على هذا الشريط لرؤية الصورة بحجمها الطبيعي . أبعاد الصورة الأصلية 718x600 .
نرجع للباذنجان… شقى الوحدات بالسكين واحشيها بالعصاج
هذه الصورة تم تصغيرها . إضغط على هذا الشريط لرؤية الصورة بحجمها الطبيعي . أبعاد الصورة الأصلية 800x600 .
صفيها فى صينية مدهونة القاع خفيف بالزيت ومبطنة بطبقة من ترنشات البطاطس الرقيقة
هذه الصورة تم تصغيرها . إضغط على هذا الشريط لرؤية الصورة بحجمها الطبيعي . أبعاد الصورة الأصلية 628x600 .
فى الصورة نرى وحدات الخرشوف ووحدات البطاطس الصغيرة مصفوفة مع الباذنجان كما نوهت سابقًا
وزعى الصلصة على الصينية بالعدل وارفعيها على الناااااااااار
هذه الصورة تم تصغيرها . إضغط على هذا الشريط لرؤية الصورة بحجمها الطبيعي . أبعاد الصورة الأصلية 752x600 .
الصورة سخنة اوى من البخار
ودا شكلها النهائى بعد غرفها فى الطبق المفضل عندى
هذه الصورة تم تصغيرها . إضغط على هذا الشريط لرؤية الصورة بحجمها الطبيعي . أبعاد الصورة الأصلية 782x600 .
ايه رأيكم ؟؟؟
طبعًا المفروض كانت تدخل الفرن شوية
نيجى بقى لنقطة مهمة اوى ممكن الجديدات على عالم المطبخ يسألوا عنها أو ممكن ينفذوا بدون سؤال وكمان بدون معرفة السبب
ليه سلقت الباذنجان نصف سلق؟؟؟
علشان لما أضعه فى الصينية يتشرب من الصلصة كويس أثناء نضجه ويصبح مذاقه واااااااااااااااو
يااااااارب الوصفة تعجبكم وبجد جربوها من غير قلق…
خفيفة ولذيذة وشهية وطعمتها طيبة كتير وبالهنا والشفا