وصفات بالفراخ من كل مطابخ العالم
وصفات للفراخ من كل مطابخ العالم يارب تعجبكم
ومتنسوش الردود
الفراخ على الطريقة الإيطالية
المقادير:
8 قطع أوراك فراخ
بصلة متوسطة مقطعة شرائح
ثمرة فلفل أحمر مقطعة شرائح
ملعقة كبيرة زعتر فريش
1/ 2 كيلو طماطم مقطّعة
1/ 2 كوب شوربة فراخ
1/ 2 كوب زيتون أسود
عصير برتقالة صغيرة
بشر برتقالة صغيرة
2 فص ثوم مفرومين
ملح وفلفل أسود
2 ملعقة زيت
الطريقة:
1- أول حاجة شوّحي الفراخ من غير زيت على جريل أو طاسة تيفال علشان الفراخ ماتلزقش فيها.
2- قلّبي الفراخ على الجانبين لحد ما لونها يبقى ذهبي، وبعدين حطّيها في صينية أو قالب زجاجي.
3- حطّي زيت في الطاسة مكان الفراخ وشوّحي فيه البصل والثوم والفلفل الأحمر لمدة 3 : 4 دقائق وبعدين حطّيهم في القالب مع الفراخ.
4- بعد كده ضيفي عليهم بشر البرتقال والعصير وشوربة الفراخ والطماطم وقلّبيهم وحطّيهم على النار.
5- سيبى القالب على النار لحد ما الخليط يغلي وبعدين غطيه وسيبيه على نار هادية لمدة ساعة وقلبيه من وقت للتانى.
6- بعد كده ضيفي الزعتر المفروم والزيتون والملح والفلفل الأسود، وعند التقديم زيّنيه الطبق ببشر البرتقال.. وبالهنا والشفا
وصفات للفراخ من كل مطابخ العالم يارب تعجبكم
ومتنسوش الردود
الفراخ على الطريقة الإيطالية
المقادير:
8 قطع أوراك فراخ
بصلة متوسطة مقطعة شرائح
ثمرة فلفل أحمر مقطعة شرائح
ملعقة كبيرة زعتر فريش
1/ 2 كيلو طماطم مقطّعة
1/ 2 كوب شوربة فراخ
1/ 2 كوب زيتون أسود
عصير برتقالة صغيرة
بشر برتقالة صغيرة
2 فص ثوم مفرومين
ملح وفلفل أسود
2 ملعقة زيت
الطريقة:
1- أول حاجة شوّحي الفراخ من غير زيت على جريل أو طاسة تيفال علشان الفراخ ماتلزقش فيها.
2- قلّبي الفراخ على الجانبين لحد ما لونها يبقى ذهبي، وبعدين حطّيها في صينية أو قالب زجاجي.
3- حطّي زيت في الطاسة مكان الفراخ وشوّحي فيه البصل والثوم والفلفل الأحمر لمدة 3 : 4 دقائق وبعدين حطّيهم في القالب مع الفراخ.
4- بعد كده ضيفي عليهم بشر البرتقال والعصير وشوربة الفراخ والطماطم وقلّبيهم وحطّيهم على النار.
5- سيبى القالب على النار لحد ما الخليط يغلي وبعدين غطيه وسيبيه على نار هادية لمدة ساعة وقلبيه من وقت للتانى.
6- بعد كده ضيفي الزعتر المفروم والزيتون والملح والفلفل الأسود، وعند التقديم زيّنيه الطبق ببشر البرتقال.. وبالهنا والشفا