شوربة خضار و شعرية
المقادير : 1- كيلو لحم بقرى 2- ربع كوب بصل مقطع صغير + 2معلقة كبيرة زيت زيتون + 8 كوب ماء + بطاطس
3- 2معلقة كبيرة معجون طماطم + ربع كوب كرفس +1 فلفل أحمر +1 جزر + 1كوسا + طماطم والكل قطع صغيرة
2معلقة صغيرة كزبرة خضراء مفرومة + نصف كوب حمص مسلوق + نصف كوب دقيق + كوب زبادى + كوب شعرية
--------------------------------------------------------------------------
الطريقة : 1- يسخن الزيت على نار متوسطة و يحمر البصل
2- يضاف اللحم بعد غسلة و تجفيفة و يقلب مع البصل
3- يخلط جيدا بمعجون الطماطم ويقلب 10 دقائق
4- يضاف الماء و يقلب و يترك 15 دقيقة يبدأ اللحم فى النضج
5- يضاف الحمص و الفلفل و الكوسا و الجزر و البطاطس و طماطم
و الكزبرة المفرومة و يترك على نار هادئة لمدة تتراوح 45 دقيقة
6- يضاف قليل من المرق الى الزبادى و يضاف الدقيق و يخلط جيدا
ثم يضاف الى الشوربة تدريجيا مع التقليب المستمر و تتبل كلها
بالملح و الفلفل و تترك على نار هادئة حتى تبدأ فى الغليان
7- تضاف أوراق الكزبرة و الشعرية و تترك حتى تنضج
المقادير : 1- كيلو لحم بقرى 2- ربع كوب بصل مقطع صغير + 2معلقة كبيرة زيت زيتون + 8 كوب ماء + بطاطس
3- 2معلقة كبيرة معجون طماطم + ربع كوب كرفس +1 فلفل أحمر +1 جزر + 1كوسا + طماطم والكل قطع صغيرة
2معلقة صغيرة كزبرة خضراء مفرومة + نصف كوب حمص مسلوق + نصف كوب دقيق + كوب زبادى + كوب شعرية
--------------------------------------------------------------------------
الطريقة : 1- يسخن الزيت على نار متوسطة و يحمر البصل
2- يضاف اللحم بعد غسلة و تجفيفة و يقلب مع البصل
3- يخلط جيدا بمعجون الطماطم ويقلب 10 دقائق
4- يضاف الماء و يقلب و يترك 15 دقيقة يبدأ اللحم فى النضج
5- يضاف الحمص و الفلفل و الكوسا و الجزر و البطاطس و طماطم
و الكزبرة المفرومة و يترك على نار هادئة لمدة تتراوح 45 دقيقة
6- يضاف قليل من المرق الى الزبادى و يضاف الدقيق و يخلط جيدا
ثم يضاف الى الشوربة تدريجيا مع التقليب المستمر و تتبل كلها
بالملح و الفلفل و تترك على نار هادئة حتى تبدأ فى الغليان
7- تضاف أوراق الكزبرة و الشعرية و تترك حتى تنضج